NejenKrby.cz  -  obchod byl oceněn předním výrobcem kamen HAAS+SOHN jako Nejlepší internetový prodejce v České republice za sezonu 2015 / 2016

Kontaktujte nás

Pokud potřebujte poradit s nákupem, neváhejte nás kontaktovat.
Naši technici Vám ochotně poradí.
e-mail (dotazy, objednávky):

Cena dopravy

Cena dopravy závisí na hmotnosti, rozměrech a povaze zboží v objednávce. Na stránce "Košík" se během nákupu neustále zobrazuje aktuální cena dopravy pro zboží v košíku.
Pro dopravu zboží po území Česka a Slovenska využíváme služeb přepravních společností.
  • Vše pro stavbu krbu
    Krbové vložky, kouřovody pro krby, materiál pro stavbu
  • Kamna a sporáky
    Krbová kamna, sporáky na dřevo, peletová kamna, kouřovody
  • Zahradní krby
    Zahradní krby, příslušenství, fotogalerie
  • Krby na biolíh
    Krby na biolíh, příslušenství, fotogalerie
  • Navštivte nás

Čím topit v zahradním krbu?

 NejenKrby.cz, 2018 – Text a obrázky jsou chráněny autorským právem.

Zahradní krby Norman jsou určené pro použití dřevěného uhlí jako primárního paliva. Největší odolnost vůči otevřeným plamenům vykazují všechny krby s šamotovým obkladem spalovacího prostoru. Ve většině krbů Norman je možno použít jako palivo i drobnější kusy dřeva při dodržení zásad uvedených v návodu k použití či v bezpečnostních pokynech. Výhradně na dřevěné uhlí je určen pouze krb Rustika.

Zahradní krby

Dřevěné uhlí

Pro použití ke grilování na zahradním krbu doporučujeme používat kvalitní jednodruhové dřevěné uhlí s velkým podílem větších kusů. Vhodné jsou produkty z bukového dřeva a s nízkým obsahem prachových částic. Chceme-li pro naše grilování kvalitní palivo, je vhodné porovnat různé dodavatele dřevěného uhlí dle výše zmíněných parametrů (druh dřeva, podíl větších kusů, podíl prachu). U dovozových výrobků tyto informace nebývají dostupné a kvalitu zjistíme až po rozbalení. U tuzemských výrobců jsou možnosti ověření kvality podstatně vyšší.

Na grilování lze použít i lisované také grilovací brikety, což jsou drobnější podsítné kousky smíchané s prachem z dřevěného uhlí a spojené tlakem a pojidlem, např. škrobem a následně vysušené. Kvalitní grilovací brikety nejenže jsou kompaktní a drží tvar po celou dobu spalování, ale také podstatně déle vytváří potřebný žár. Grilovací brikety se lisují z materiálu vznikajícího při výrobě klasického dřevěného uhlí, ale také z méně tradičních původních materiálů - např. brikety kokosové (tyto vynikají opravdu dlouhou dobou udržení žáru).

Dřevo

Dřevo lze při grilování použít při jisté praxi také, ale mělo by jít o čisté, kvalitní, velmi dobře vyschlé dřevo, obsahující co nejméně pryskyřic. Dřevo se používá v menších kusech a nechá se v krbu vyhořet tak, až už jen žhnou uhlíky a plameny se neobjevují. Následně je možno grilovat obdobně jako na dřevěném uhlí. Žár však je o něco nižší a trvanlivostí se dřevěnému uhlí či briketkám nevyrovná. Je však často běžně po ruce a pokud je kvalitní, na grilovaných potravinách nemusíte rozdíl ani poznat.

K roztápění kromě dřevěného uhlí lze použít i drobné kousky dřeva, plameny by však neměly přesahovat horní polohu grilovacího roštu nebo krátkodobě spodní okraj střechy. Při nedodržení této zásady může dojít k přetopení krbu, které se projeví např. popraskáním jednotlivých betonových dílů, barevnými změnami povrchu apod.

Zdroj: Výrobce

Dotaz

Vaše e-mailová adresa:
Váš dotaz: